CIESZĘ SIĘ !
Cieszę się, że wreszcie w Polsce nastąpiła bardzo pozytywna jakościowa zmiana w polityce. Mam na myśli przywrócenie podstawowych standardów do polityki - cokolwiek bowiem by mówić o PiSie, i ich niektórych socjalnych pomysłach, są to ludzie przewyższający w przyzwoitości, poziomie intelektualnym, patriotyzmie, i pracy dla kraju, o całe klasy karierowiczów z PO, SLD, i bandy Palikota, przez lata psujący polskie życie gospodarcze, społeczne i polityczne.
Cieszę się, że nadszedł symboliczny koniec postkomunistów w polskim parlamencie – czekałem na to 26 lat – nie dlatego że wywodzili się z PZPR, tylko że potwornie szkodzili polskiej gospodarce i zmarnowali Polsce mnóstwo czasu. Oni się już nie podniosą nawet przy subwencjach z budżetu państwa – są skończeni.
Cieszę się że jest Ruch Kukiza – pogoni trochę kota sitwiarstwu, będzie lobbował za patriotyzmem gospodarczym, odbiurokratyzowaniem państwa, przypilnuje by PiS nie narobił głupot, nie stał się drugą Platformą, i zajął się robotą, a nie politykierstwem.
Szkoda, że do sejmu weszła kolejna bezideowa masa – „nowoczesna” , sformowana po to by przeszkadzać w reformowaniu polskiej gospodarki i wspierać PO..
Cieszę się, że wreszcie jest szansa na to by przywrócić normalność gospodarczą i finansową w kraju, zreindustrializować ją, zrepolonizować handel, sektor finansowy, zacząć proces repolonizacji mediów w Polsce, wyrzucić platformę z TVP.
Cieszę się z wielu innych szans, które się otwierają. Cieszę się. Dawno się tak nie cieszyłem